Responsive image

Leda

Att leda en tipsrunda har aldrig varit enklare. Du startar genom att registera ditt quiznamn och emailadress.

Tre delar

Responsive image
Skapa

Direkt du har skapat en quiz hamnar du i skapaläget. Här skriver du in dina frågor, svarsalternativ samt vilket svar som är rätt. När du sedan går vidare till spela-fasen skriver du enkelt ut dina frågekort på din skrivare samt det startkort som användarna behöver för att ansluta till din quiz.

Responsive image
Spela

Under spela-fasen kan deltagarna ansluta till quizen. Det gör man genom att antingen scanna den QR-kod som finns på startkortet eller så surfar man in på digiquiz.se/spela och skriver in den koden till quizen.

Därefter går deltagarna runt din frågerunda och besvarar frågorna på samma vis, antingen via QR-koden eller genom att knappa in frågekoden.

Responsive image
Utvärdera

När du avslutar spelomgången så redovisas deltagarnas resultat sorterat efter den som har fått mest poäng. Vidare redovisas alla frågor samt de rätta svaren.


Delta

Smartphone

Deltagarna svarar på sina frågor med hjälp av sina smartphones. Vi använder webläsaren så inga appar behöver installeras. Varje fråga har en unik kod som matas in för att få tillgång till frågan. Det finns även möjlighet att skanna frågekortets QR-kod för att direkt bli länkad till frågan. Det finns en uppsjö av sådana appar, vi tipsar om några nedan.

QR-App

Nedan finner du länkar till några enkla gratisläsare för de vanligaste operativsystemen

iOS
Applika QR
Android
WindowsPhone